Index - Fisio360

Técniques Técnica EPI

Epi significa “Electrolisi percutánea Intratissular”, és una técnica molt novedosa perà a la vegada recolzada per grans estudis, va ser inventada per un fisioterapeuta espanyol, José Manuel Sanchez Ibañez.

La epi és un técnica que s’aplica mitjançant una agulla d’acupuntura (en el cas de les tendinopatíes, intratendó), per la qual es faa pasar una corrent, corrent galvánica, que al entrar en contacte amb el teixit degenerat/fibròtic produeix una reacció química (electrolisi) que el destrueix, no així el teixit sà que queda intacte. És important entendre que no la electrocuta ni res similar, sino que la reacció química el transforma per a que després el propi cos ho elimine mitjançant processos com la fagocitosi. L’eliminació d’aquest tipus de teixit degenerat i productor de dolor, fa que l’espai que ha quedat lliure, ara el cos pugue utilizar-lo per a regenerar fibres noves sanes i eficaces.

La técnica epi, s’utilitza sobre tot en el tendó, encara que també té aplicacions en altres tipus de lesions, fascitis plantar, tractament de punts gatell, etc.

També té magnífics resultats en ruptures fibrilars tant agudes com en aquelles que es van produïr en el passat i han creat una cicatriu fibrosa, la qual no permet al múscul actuar amb normalitat.

Aquesta técnica per a realizar-la amb total garantía en Fisio360 la realitzem ecoguiada, és a dir, el fisioterapeuta veu en temps real mitjançant ecografía el punt exacte on realitza la intervenció.

Aquesta tècnica està disponible en els següents centres: